Foto

Dan Calancea: "Nu am urmarit in mod deosebit rezultatele in Portugalia!"

Reveniti in tara de la Turneul International de la Guimaraes , tricolorii au intrat de astazi din nou in febra pregatirilor dinaintea Jocurilor Mondiale Universitare de vara de la Shenzen. Cu un lot caruia i s-au mai adaugat Radu Paliciuc (CSU Cuadripol Brasov) si Iulian Orbeanu (CSA Steaua Turabo Bucuresti), antrenorul Dan Calancea a condus astazi o sedinta intensa de pregatire, mizand pe tineretea si pe dorinta de performanta a tricolorilor nostri.
Antrenamentul de la Arena de Baschet din Bulevardul Basarabia a inceput la ora 10:30 cu o serie de exercitii de stretching, dupa care intensitatea  a crescut progresiv.  Antrenorul originar din Constanta, dar stabilit de peste doua decenii sub Poalele Tampei, a impus un ritm alert de la inceput si a  alternat o gama larga de exercitii. Receptivi la cerintele  staff-ului tehnic, jucatorii au incheiat primul antrenament al zilei cu serii de aruncari.

La finalul celor 90 de minute , selectionerul Dan Calancea a acordat un interviu in exclusivitate site-ului Federatiei Romane de Baschet in care a vorbit despre Turneul din Pregatire din Portugalia.

Ati revenit in tara dupa trei jocuri de verificare. Cum a fost acest turneu?
Apreciez ca a fost un turneu foarte util si foarte puternic, care a aliniat la start o serie de echipe cotate mondial foarte bine in clasamentul realizat de FIBA.  Angola este pe locul 13, iar Iranul pe pozitia a 20 a, iar acest lucru spune foarte multe despre valoarea acestuia. 
Mai avem mult de munca pentru competitia din China, dar sunt convins ca in timpul ramas baietii se vor concentra si impreuna vom lucra foarte bine, pentru a  avea o prestatie buna la Shenzen.

Daca faceti o analiza a primelor meciuri de verificare care sunt plusurile si minusurile nationalei noastre?
Nu am urmarit in mod deosebit rezultatele, am reusit sa castigam un meci din cele trei. Am invins Angola, Campioana Africii de opt ori in ultimii noua ani, iar formatia Iranului a fost in urma cu doi ani Campioana Asiei.  Ambele au participat la Campionatul Mondial. Sunt si plusuri si minusuri dupa acest turneu, partile negative fiind normale dupa o perioada asa scurta de pregatire pe care am avut-o pana acum.  Tin sa subliniez insa atmosfera buna din cadrul echipei si prestatia de exceptia a unor jucatori.

Legat de prestatia unor jucatori...
Inainte de joc televiziunile din Angola si din Portugalia au realizat un scurt material prin care au subliniat ca Angola este cert favorita a acestui joc. Am replicat ca diferenta de valoare nu este contestata, dar niciodata rezultatul nu este cunoscut dinainte. Vlad Moldoveanu a avut un joc realmente de exceptie in acea intalnire cu Angola si practic a fost de neoprit. Nu doar ca a marcat 45 de puncte , dar procentajele au fost extraordinare: 60% la aruncarile de trei puncte...

V-am urmarit astazi la antrenament si ati tras foarte tare pe baieti.
Este adevarat, se lucreaza foarte bine, insa timpul este foarte scurt. Mai avem un turneu de pregatire in Cipru, in care speram sa aplicam ceea ce exersam la antrenamente si sa fie la fel de util ca si cel din Portugalia. Apoi ne vom deplasa in China si vom intra in focurile competitiei.

Parteneri